Spaghettigryta
400 g sojafärs
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
400 g tomatkross
3 dl vatten
1 buljongtärning
2 dl spaghetti, bryten i små bitar
1 dl ärter-majs- paprikablandning
2-3 msk grädde
2 msk ketchup
2 tsk senap
basilika
oregano
salt
svartpeppar
Värm en kastrull med olja och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt sojafärs och stek en stund. Blanda i tomatkross, vatten, buljongtärning och spaghetti. Låt småkoka tills spaghettin är mjuk. Tillsätt mera vatten vid behov. Blanda i ärter-majs- paprikablandning, grädde, ketchup, senap och kryddor.
Spaghetti Stew
400 g soy mince meat
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
400 g crushed tomatoes
3 dl water
1 stock cube
2 dl spaghetti, broken into small pieces
1 dl peas-corn-pepper mixture
2-3 tbsp cream
2 tbsp ketchup
2 tsp mustard
basil
oregano
salt
black pepper
Heat a pan with oil and fry the onion and garlic for a few minutes. Add soy mince and fry for a while. Mix in crushed tomatoes, water, stock cube and spaghetti. Let simmer until the spaghetti is soft. Add more water if necessary. Mix in peas-corn-pepper mixture, cream, ketchup, mustard and spices.
0 Comments