Hallon Havrerutor
60 g smör, mjukt
0,5 dl kokosnötsocker
1 dl mjöl
1 dl havregryn
en nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
fyllning:
80 g färskost
1,5 msk hallonsylt
1 dl färska hallon
Värm ugnen till 175 C. Klä en 20 cm x 10 cm bakform med bakplåtspapper. Blanda smör, kokosnötsocker och vanilj i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, salt och bakpulver. Tryck 2/3 av degen i ett jämnt lager i bakformen. Bland ihop färskost och hallonsylt. Lägg fyllningen på degen och toppa med hallon. Smula resterande deg över. Grädda i 20 minuter tills toppen är guldbrun.
Raspberry Oatmeal Squares
60 g butter, soft
0.5 dl coconut sugar
1 dl flour
1 dl oats
one pinch of salt
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla powder
filling:
80 g cream cheese
1.5 tbsp raspberry jam
1 dl fresh raspberries
Preheat oven to 175 C. Line an 20 cm x 10 cm baking tin with parchment paper. In a bowl, stir together butter, coconut sugar and vanilla. Add flour, oats, salt and baking powder. Press 2/3 of the dough into a flat even layer in the tin. Mix cream cheese and raspberry jam together. Place the filling on the dough and top with raspberries. Crumble the remaining dough over. Crumble the remaining dough over the filling. Bake for 20 minutes, until the top is golden brown.
0 Comments