Jag är mycket förtjust i bakverk med smultopping. Smuldeg gör allt extra gott. Dessa rutor har en fyllning av hallon, hallonsylt och färskost. Jag hade lite färskost hemma och ville använda bort det så här är resultatet :) Jag kan lova att de blev så goda! 

I am very fond of pastries with crumbs. Crumbs make everything extra good. These squares have a filling of raspberries, raspberry jam and cream cheese. I had some cream cheese at home and wanted to use it up so here is the result :) I can promise they turned out so good!


Hallon Havrerutor


60 g smör, mjukt

0,5 dl kokosnötsocker

1 dl mjöl

1 dl havregryn 

en nypa salt

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver


fyllning:

80 g färskost

1,5 msk hallonsylt

1 dl färska hallon


Värm ugnen till 175 C. Klä en 20 cm x 10 cm bakform med bakplåtspapper. Blanda smör, kokosnötsocker och vanilj i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, salt och bakpulver. Tryck 2/3 av degen i ett jämnt lager i bakformen. Bland ihop färskost och hallonsylt. Lägg fyllningen på degen och toppa med hallon.  Smula resterande deg över. Grädda i 20 minuter tills toppen är guldbrun.



Raspberry Oatmeal Squares


60 g butter, soft

0.5 dl coconut sugar

1 dl flour

1 dl oats

one pinch of salt

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla powder


filling:

80 g cream cheese

1.5 tbsp raspberry jam

1 dl fresh raspberries


Preheat oven to 175 C. Line an 20 cm x 10 cm baking tin with parchment paper. In a bowl, stir together butter, coconut sugar and vanilla. Add flour, oats, salt and baking powder. Press 2/3 of the dough into a flat even layer in the tin. Mix cream cheese and raspberry jam together. Place the filling on the dough and top with raspberries. Crumble the remaining dough over. Crumble the remaining dough over the filling. Bake for 20 minutes, until the top is golden brown.