En krämig sås tackar jag inte nej till och stroganoff är sn stor favorit hemma hos oss. Denna gång använde jag quorn, men svamp eller linser funkar också bra att använda. Ibland brukar jag blanda i bitar av saltgurka i såsen, men denna gång serverade jag dem vid sidan om. Ha en bra dag!

I don't say no to a creamy sauce and stroganoff is a big favorite at our house. This time I used quorn, but mushrooms or lentils also work well. Sometimes I mix in pieces of pickled cucumber in the sauce, but this time I served them on the side. Have a good day!


Quorn Stroganoff


1 röd lök, hackad

200 g quornbitar

2 dl grädde

2 msk tomatpuré

2 msk färskost, vitlök & örter

2 tsk senap

salt

svartpeppar

paprikapulver


Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken en stund. Tillsätt quornbitar, grädde, tomatpuré, färskost och senap. Låt småkoka i ca. 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprika. Servera med ris.



Quorn Stroganoff


1 red onion, chopped

200 g quorn pieces

2 dl cream

2 tbsp tomato puree

2 tbsp cream cheese, garlic & herbs

2 tsp mustard

salt

black pepper

paprika powder


Peel and finely chop the onion. Heat butter in a frying pan and fry the onion for a while. Add quorn pieces, cream, tomato puree, cream cheese and mustard. Let simmer for approx. 15 minutes. Season with salt, pepper and paprika. Serve with rice.