
Orange Raspberry Muffins
5 pcs
25 g butter
25 g (coconut) oil
1 dl light brown sugar
1 egg
0.5 dl orange juice
0.5 orange, zest
1 1/4 dl all purpose flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 tsp vanilla extract
raspberries
Crumb topping:
20 g butter
2 tbsp flour
1 tbsp sugar
Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl melt the butter and then add the oil. Stir in the sugar, egg, orange juice and orange zest. Then add the flour, baking powder, salt and vanilla. Stir until combined. Pour the batter into muffin cups and top with raspberries. Make the crumb topping by crumbling all the ingredients together. Divide the topping over the raspberries. Bake for 15-20 minutes.
Apelsin Hallonmuffins
5 st
25 g smör
25 g (kokos) olja
1 dl ljust farinsocker
1 ägg
0,5 dl apelsinjuice
0,5 apelsin, skal
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 tsk vaniljextrakt
hallon
Smultopping:
20 g smör
2 msk mjöl
1 msk socker
Värm ugnen till 175 C grader. Smält smöret i en skål och tillsätt sedan oljan. Rör ner socker, ägg, apelsinjuice och apelsinskal. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, salt och vanilj. Rör om tills det blandas. Häll smeten i muffinsformar och toppa med hallon. Gör smultoppen genom att smula ihop alla ingredienserna. Fördela toppingen över hallonen. Grädda i 15-20 minuter.
4 Comments
Så gott med muffins!
ReplyDeleteTack Erika och dessa är så saftiga och goda!
DeleteSer så fina ut🧁
ReplyDeleteTack Jael!
Delete