Jag fick en tanke att göra en kaka med kondenserad mjölk och baileys och här har vi resultatet. En krämig kaka, där den kondenserade mjölken bakas in i smuldegen och ger en trevlig knäckig konsistens. Jag tror att om man vill att fyllningen inte skall sugas in i degen så blandar man i en äggula. Men ett roligt experiment och absolut lyckat. Ha en fin dag!

I got an idea to make a cake with condensed milk and baileys and here we have the result. A creamy cake, where the condensed milk is baked into the shortcrust pastry and gives a nice crunchy texture. I think that if you want the filling not to be absorbed into the dough, you mix in an egg yolk. But a fun experiment and absolutely successful. Have a nice day!


Krämiga Baileysrutor


120 g smör, mjukt

1,5 dl ljust farinsocker

2 1/4 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt


1 burk sötad kondenserad mjölk

3/4 dl baileys


Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och tryck lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.

Blanda kondenserad mjölk och baileys. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 25-30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen. 



Creamy Baileys Bars


120 g butter, soft

1,5 dl light brown sugar

2 1/4 dl rolled oats

2 dl flour

1 tsp baking powder

1/4 tsp salt


1 can sweetened condensed milk

3/4 dl baileys


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a lined  20 x 20 cm baking pan.

Mix together the condensed milk and baileys. Pour onto the crust. Sprinkle the remaining crumb mixture on top and bake for 25-30 minutes, or until golden brown. Allow to cool and cut into squares. Store in the fridge.