
Krämiga Baileysrutor
120 g smör, mjukt
1,5 dl ljust farinsocker
2 1/4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 burk sötad kondenserad mjölk
3/4 dl baileys
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och tryck lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.
Blanda kondenserad mjölk och baileys. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 25-30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen.
Creamy Baileys Bars
120 g butter, soft
1,5 dl light brown sugar
2 1/4 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 can sweetened condensed milk
3/4 dl baileys
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a lined 20 x 20 cm baking pan.
Mix together the condensed milk and baileys. Pour onto the crust. Sprinkle the remaining crumb mixture on top and bake for 25-30 minutes, or until golden brown. Allow to cool and cut into squares. Store in the fridge.
2 Comments
Gott med knäckig smak. Ha en fin helg! -Erika Skogly (medd google-inloggnings-problem)
ReplyDeleteTack Erika och detsamma till dig!
Delete