En smakrik och proteinrik maträtt som innehåller en hel del grönt. Gott och mättande. Jag använde spetskål, men det går lika bra med vitkål. Gillar du kål och vad brukar du laga med kål?

A tasty and protein-rich dish that contains a lot of greens. Good and filling. I used pointed cabbage, but white cabbage works just as well. Do you like cabbage and what do you usually cook with cabbage?


Kål-Spenatgryta


2 dl spetskål, strimlad

1 liten morot, riven

1 liten röd lök, hackad

3 frysta spenatkuber (ca. 50g)

1 dl linser, kokta

2-3 msk (vegansk) grädde

vitlökspulver

salt

svartpeppar


Värm en kastrull med olja och fräs kål, lök och morot i några minuter. Tillsätt linser, grädde och kryddor. Låt det gotta sig på svag värme några minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om så behövs.



Cabbage-Spinach Stew


2 dl pointed cabbage, shredded

1 small carrot, grated

1 small red onion, chopped

3 frozen spinach cubes (approx. 50g)

1 dl lentils, cooked

2-3 tbsp (vegan) cream

garlic powder

salt

black pepper


Heat a pan with oil and fry the cabbage, onion and carrot for a few minutes. Add lentils, cream and spices. Let it cook on low heat for a few minutes. Taste and add more spices if needed.