Yoghurt Bärkluttar
bär, blåbär & jordgubbar
skivad mandel
kokosflingor
vaniljyoghurt eller kvarg
doppa i:
smält choklad
Rör ihop bär, mandel och kokos med yoghurt till en blandning. Gör högar av blandningen på ett bakplåtspapper med en sked eller en glasskopa. Frys i 2 timmar. Smält chokladen och doppa kluttarna i chokladen. Frys in igen en stund och servera sedan. De blir hårdare ju längre de ligger i frysen, så ta ut dem ur frysen 5-10 minuter före servering.
Yogurt Berry Clusters
berries, blueberry & strawberry
sliced almonds
coconut flakes
vanilla yogurt or quark
coating:
melted chocolate
Stir together berries, almonds and coconut with yogurt to a mixture. With a spoon or a ice cream scoop make piles of the mixture on a baking paper. Freeze for 2 h. Melt the chocolate and dip the clusters in the chocolate. Freeze again for a while and then serve. They get harder the longer they are in the freezer, so when serving them remove from teh freezer 5-10 minutes before serving.
2 Comments
Åh, nu blev jag sugen på det där!
ReplyDeleteJa, så goda och svalkar i sommarvärmen.
Delete