En klassiker, kladdkaka! Den funkar alltid, alla årstider, och är så god tillsammans med glass. Denna gång toppade jag den med oreosmul, vilka ger en trevlig knaprighet. 

A classic, sticky cake! It always works, all seasons, and is so good together with ice cream. This time I topped it with oreo crumbs, which give a nice crunch.


Kladdkaka med Oreosmul


100 g smör

2,5 dl socker

2 ägg

1,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker


oreosmul


Blanda ihop smör och socker. Tillsätt äggen, blanda väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Klä en bakform med bakplåtspapper, 22 cm x 22 cm och häll i smeten. Toppa med oreosmulor. Grädda i 175 C grader i ca 20-25 minuter. 



Sticky Cake with Oreo Crumbs


100 g butter

2,5 dl sugar

2 eggs

1,5 dl flour

0,5 tsp baking powder

4 tbsp cocoa

1 tsp vanilla


oreo crumbs


Mix butter and sugar together. Add the eggs, mix well. Then mix in flour, baking powder, cocoa and vanilla sugar. Line a 22 cm x 22 cm baking pan with parchment paper and pour in the batter. Top with oreo crumbs. Bake at 175 C degrees for about 20-25 minutes.