Jag hade grillade grönsaker över, så jag gjorde en ugnsomelett med dem. Enkelt, snabbt och inget matsvinn. Är du bra på att återanvända matrester? 

I had leftover grilled vegetables, so I made an oven omelet with them. Simple, quick and no food waste. Are you good at reusing left-over food?


Ugnsomelett


3 ägg

en skvätt mjölk eller grädde

salt

svartpeppar

örter

grillade grönsaker (paprika, zucchini, aubergine, lök)

färskost, örter & vitlök

riven ost


Lägg grönsaker i botten på en ugnsfast form. Lägg på kluttar av färskost. Blanda ihop ägg, mjölk och kryddor och häll på grönsakerna. Toppa med riven ost. Grädda i 200 C i ca 20 minuter. 



Oven Omelette


3 eggs

a splash of milk or cream

salt

black pepper

herbs

grilled vegetables (pepper, zucchini, eggplant, onion)

cream cheese, herbs & garlic

grated cheese


Place vegetables in the bottom of an ovenproof dish. Add dollops of cream cheese. Mix eggs, milk and spices together and pour over the vegetables. Top with grated cheese. Bake at 200 C for about 20 minutes.