Jag tror precis att dessa blev mina favoritkex :) Mjuka med mycket smak av choklad. Använd den choklad du gillar och ett tips är att blanda mörk, ljus och vit choklad. Choklad kan man inte få för mycket av. Nu skall jag koka en kopp kaffe och njuta av mina kex. 

I just think these became my favorite cookies :) Soft with a lot of chocolate flavor. Use the chocolate you like and a tip is to mix dark, light and white chocolate. You can never have too much chocolate. Now I will make a cup of coffee and enjoy my cookies.


Fudgy Chocolate Cookies

12 cookies


60 g salted butter, softened

1 dl granulated sugar

1 dl light brown sugar, packed

1 large egg, room temperature

1 tsp vanilla extract

1.5 dl all-purpose flour

1 dl cocoa powder

1 tbsp cornstarch

1 tsp baking powder

1 dl chocolate chips


In a bowl, stir together the butter and sugars. Add the egg and vanilla extract and stir together until combined. Then stir in the remaining ingredients to the butter mixture. Chill the batter for 30-60 minutes in the refrigerator.

Preheat the oven to 175°C and line baking sheets with parchment paper.

Use a cookie scoop to make balls from the chilled dough. Leave space between the cookies. Bake for 10-12 minutes. Sprinkle additional chocolate chips over the tops of the warm, baked cookies. Allow to cool.



Fudgy Chokladcookies

12 st


60 g saltat smör, mjukt

1 dl strösocker

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg, rumstempererat

1 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

1 dl kakaopulver

1 msk majsstärkelse

1 tsk bakpulver

1 dl chokladchips


I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljextraktet och rör ihop tills det blandas. Rör sedan ner resterande ingredienser till smörblandningen. Kyl smeten i 30-60 minuter i kylskåp. Värm ugnen till 175°C och klä bakplåtar med bakplåtspapper.

Använd en cookie scoop för att göra bollar av den kylda degen. Lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 10-12 minuter. Strö ytterligare chokladbitar över toppen av de varma, bakade kakorna. Låt svalna.