Cherry Jam Crumb Bars
65 g butter, melted
3/4 dl brown sugar
1 dl oats
1 dl flour
1/8 tsp baking powder
one pinch of salt
1/4 tsp vanilla
3/4 dl cherry jam
Preheat oven to 175°C. In a bowl, stir together all ingredients except the jam. Press 3/4 of the mixture firmly into a parchment lined baking pan, 20 cm x 15 cm. Spread the jam onto the crust. Sprinkle the remaining crumble mixture on top and bake for about 20-25 minutes, or until lightly golden on top. Let cool before cutting into bars.
Körsbärssylt Smulrutor
65 g smör, smält
3/4 dl farinsocker
1 dl havregryn
1 dl mjöl
1/8 tsk bakpulver
en nypa salt
1/4 tsk vanilj
3/4 dl körsbärssylt
Värm ugnen till 175°C. I en skål, rör ihop alla ingredienser utom sylten. Tryck ut 3/4 av blandningen i en bakplåtspappersklädd form, 20 cm x 15 cm. Bred ut sylten på botten. Strö över resten av smulblandningen och grädda i ca 20-25 minuter, eller tills den är lätt gyllene ovanpå. Låt svalna innan du skär i bitar.
0 Comments