Cherry Curd Crumb Pie
Crumble Dough:
3 dl plain flour
1 dl light brown sugar
0.5 tsp baking powder
140 g butter, cold
1 small egg yolk
Filling:
cherry curd
fresh cherries, chopped
Preheat the oven to 175 C degrees.
In a bowl stir together the flour, sugar and baking powder. Add the butter and egg yolk and stir until the mixture is crumbly and resembles wet sand. Press about 2/3 of the mixture into the bottom of four small springform pans. Spread a layer of cherry curd on each and top with chopped cherries. Crumble the remaining dough over the filling. Bake in the oven for about 30 minutes. Allow to cool to room temperature.
Körsbärscurd Smulpajer
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk bakpulver
140 g smör, kallt
1 liten äggula
Fyllning:
körsbärscurd
färska körsbär, hackade
Värm ugnen till 175 C grader.
I en skål rör ihop mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret och äggulan och rör tills blandningen är smulig och liknar våt sand. Tryck ut cirka 2/3 av blandningen i botten på fyra små formar. Bred på ett lager av körsbärscurden och lägg på hackade körsbär. Smula resten av degen över fyllningen. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, tills smullagret börjar bli gyllene. Låt svalna till rumstemperatur.
0 Comments