En god paj med blåbär, yoghurt och citron i fyllningen. Vi bakade en liknade ofta när jag var barn, men den innehåller gräddfil och ingen citron. Båda är verkligen då goda! Ha en fin dag!

A good pie with blueberries, yoghurt and lemon in the filling. We often baked a similar one when I was a child, but that one contains sour cream and no lemon. Both are really good! Have a nice day!


Blåbärspaj med Yoghurt


100 g smör

1 dl socker

1 ägg

1,5 dl vetemjöl

1 dl rågmjöl

1 tsk bakpulver


fyllning:

3 dl blåbär

2 dl grekisk yoghurt

1 ägg

0,5 dl socker

0,5 tsk vaniljsocker

1 citron, skal


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner de torra ingredienserna. Bred blandningen i en bakform ca. 22-23 cm. Blanda alla ingredienser för fyllningen i en skål och häll på botten, (om du använder frysta blåbär, tillsätt 2 tsk potatismjöl). Grädda i 200 C grader i ca 30 minuter.



Blueberry Pie with Yogurt


100 g butter

1 dl sugar

1 egg

1.5 dl wheat flour

1 dl rye flour

1 tsp baking powder


fillling:

3 dl fresh blueberries

2 dl greek yogurt

1 egg

0,5 dl sugar

0.5 tsp vanilla sugar

1 lemon, zest


Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Stir in the dry ingredients. Spread the mixture in a baking pan approx. 22-23 cm. Mix all the ingredients for the filling in a bowl and pour over the batter, (if using frozen blueberries, add 2 teaspoons of potato flour). Bake at 200 C degrees for about 30 minutes.