Paj med Bär och Vanilj-Citronkräm
100 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt
Fyllning:
vaniljkräm
lemon curd
jordgubbar, skivade
Nyp ihop smör, vetemjöl, socker, ägg, vaniljpulver och salt till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Blanda vaniljkräm med lemon curd. Kavla ut degen och lägg den i en springform eller i mindre pajformer. Spara lite av degen till topping. Lägg på vanilj-citronfyllningen och skivade jordgubbar. Smula på lite deg. Grädda i 175 C i ca 25-30 minuter.
Pie with Berries and Vanilla-Lemon Custard
100 g butter, room temperature
3 dl wheat flour
3/4 dl sugar
1 egg
0.5 tsp vanilla powder
a pinch of salt
Filling:
custard
lemon curd
strawberries, sliced
Knead butter, wheat flour, sugar, eggs, vanilla powder and salt into a smooth dough. Leave to rest in the fridge for about 30 minutes. Mix custard with lemon curd. Roll out the dough and place it in a spring form or in smaller pie forms. Save some of the dough for topping. Add the vanilla-lemon filling and sliced strawberries. Crumble on some dough. Bake at 175 C for about 25-30 minutes.
2 Comments
Vilken härligt somrig paj!
ReplyDeleteTack vännen!
Delete