Visst är det något speciellt med hemmagjord chokladpudding. Den mjuka och sammetslena konsistensen och den djupa kakaosmaken gör den till en efterrätt som man blir glad av. Servera den som sådan med bär eller med vaniljglass. 

There is certainly something special about homemade chocolate pudding. The soft and velvety texture and the deep cocoa flavor make it a dessert that you will be happy with. Serve it as such with berries or with vanilla ice cream.


Krämig Chokladpudding


1 dl ljust farinsocker / strösocker

0,5 dl kakaopulver

0,5 dl majsstärkelse, maizena

en nypa salt

4 dl mjölk

1 dl vispgrädde 


Blanda socker, kakao, majsstärkelse och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om. Värm upp blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Låt blandningen svalna något och häll upp i skålar eller glas. Låt chokladpuddingen stelna i kylen i 1 timme innan servering.



Creamy Chocolate Pudding


1 dl light brown sugar / caster sugar

0.5 dl cocoa powder

0.5 dl cornstarch, maizena

a pinch of salt

4 dl milk

1 dl whipping cream


Mix sugar, cocoa, cornstarch and salt in a saucepan. Add milk and whipping cream and stir. Heat the mixture while stirring until it starts to thicken. Allow the mixture to cool slightly and pour into small bowls or glasses. Let the chocolate pudding set in the fridge for 1 hour before serving.