Jag gillar smakerna av blåbär och citron ihop. I dessa pajer har jag använt lemoncurd och buskblåbär. Men har du vilda blåbär så rekommenderar jag att använda dem. De är så mycket godare och har mycket mera smak. Ha en fin dag!

I like the flavors of blueberry and lemon together. In these pies I have used lemon curd and bush blueberries. But if you have wild blueberries, I recommend using them. They are so much tastier and have so much more flavor. Have a nice day!


Paj med Blåbär och Lemoncurd

100 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt

Fyllning:
lemoncurd
blåbär

Nyp ihop smör, vetemjöl, socker, ägg, vaniljpulver och salt till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Blanda vaniljkräm med lemon curd. Kavla ut degen och lägg den i en springform eller i mindre pajformer. Spara lite av degen till topping. Lägg på ett lager av lemoncurd och toppa med blåbär. Smula på lite deg. Grädda i 175 C i ca 25-30 minuter. 


Blueberry & Lemon Curd Pie

100 g butter, room temperature
3 dl wheat flour
3/4 dl sugar
1 egg
0.5 tsp vanilla powder
a pinch of salt

Filling:
lemon curd
blueberries

Knead butter, wheat flour, sugar, eggs, vanilla powder and salt into a smooth dough. Leave to rest in the fridge for about 30 minutes. Mix custard with lemon curd. Roll out the dough and place it in a spring form or in smaller pie forms. Save some of the dough for topping. Add a layer of lemon curd and top with blueberries. Crumble on some dough. Bake at 175 C for about 25-30 minutes.