Ibland köper vi nötter mer än vad vi hinner äta :) Då kan man baka med dem. Hur gott är det inte med bitar av nötter i bakverk. När jag var yngre gillade jag inte bitar i bakverk, men nu när jag är äldre uppskattar jag tuggmotståndet de ger. Gillar du nötter eller torkad frukt i bakverk? 

Sometimes we buy more nuts than we have time to eat :) Then you can bake with them. How good is it with pieces of nuts in baked goods. When I was younger, I didn't like chunks in baked goods, but now that I'm older, I appreciate the chewing resistance they provide. Do you like nuts or dried fruit in baked goods?


Walnut Brownies


55 g butter, melted

1 dl light brown sugar

3/4 tsp vanilla extract

1 large egg

0.5 dl plain flour or all purpose flour

2 tbsp cocoa powder, sifted

pinch of salt

25 g walnuts, chopped


Preheat the oven to 175 C. Line a 20 cm x 10 cm baking pan with parchment paper. 

In a bowl, stir together the melted butter, sugar and vanilla. Add the egg, and stir well. Add flour, cocoa powder and salt. Stir well until you have a thick and creamy batter. Add the walnuts.  Pour the batter into the pan and bake for approximately 20 minutes or until it no longer wobble in the middle.



Brownie med Valnötter


55 g smör, smält

1 dl ljust farinsocker

3/4 tsk vaniljextrakt

1 stort ägg

0,5 dl vetemjöl 

2 msk kakaopulver, siktat

nypa salt

25 g valnötter, hackade


Värm ugnen till 175 C. Klä en ugnsform, 20 cm x 10 cm, med bakplåtspapper.

I en skål, rör ihop det smälta smöret, sockret och vaniljsockret. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, kakaopulver och salt. Rör om ordentligt tills du har en tjock och krämig smet. Tillsätt valnötterna. Häll smeten i bakfomen och grädda i cirka 20 minuter eller tills den inte längre är lös i mitten.