När jag var i Finland gjorde vi rotfrukter i ugn och samtidigt rotfruktsrösti och båda blev så goda. Och enkel att laga. Ta de grönsakerna du har hemma och riv fint eller det går också att riva dem grövre. Gör som du vill. Krydda med valfria kryddor, men örter och vitlök ger en god smak.
When I was in Finland, we made root vegetables in the oven and at the same time root vegetable rösti and both turned out so good. And easy to cook. Use the vegetables you have at home and grate them finely or you can also grate them more coarsely. Do as you want. Season with spices of your choice, but herbs and garlic give a good taste.
Rotfruktsrösti
1 morot
1 rödbeta
1 potatis
1 liten lök
1 liten bit kålrot
1-2 ägg
örter
vitlökspulver
salt
svartpeppar
Finriv rotfrukterna och salta dem. Låt stå i 10 minuter. Tryck ur vätskan. Blanda i ägg och kryddor. Värm en stekpanna med smör eller olja. Häll hela smeten i stekpannan och stek tills gyllenbrun. Vänd och stek ytterligare en stund. Servera genast.
Root Vegetable Rösti
1 carrot
1 beetroot
1 potato
1 small onion
1 small piece rutabaga
1-2 eggs
herbs
garlic powder
salt
black pepper
Finely grate the root vegetables and salt them. Leave for 10 minutes. Press out the liquid. Mix in eggs and spices. Heat a frying pan with butter or oil. Pour the entire batter into the frying pan and fry until golden brown. Turn and fry for another moment. Serve immediately.
0 Comments