Hallonrutor
50 g smör, mjukt
0,5 dl strösocker
1 litet ägg eller 0,5 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk vaniljsocker
Fyllning:
0,5 dl hallonsylt
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut ca 3/4 av degen i en bakform, ca 20x15 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred på sylten. Kavla resten av degen och skär ut smala längder. Lägg dem diagonalt på kakan i ett rutmönster. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
Raspberry Squares
50 g butter, soft
0.5 dl granulated sugar
1 small egg or 0.5 egg
1 1/4 dl wheat flour
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp vanilla sugar
Filling:
0.5 dl raspberry jam
Set the oven to 175 C degrees. Mix together the ingredients for the dough. Press about 3/4 of the dough into a baking tin, about 20x15 cm, lined with baking paper. Spread on the jam. Roll out the rest of the dough and cut out narrow lengths. Place them diagonally on the cake in a grid pattern. Bake in the oven for about 15 minutes.
0 Comments