Jag föredrar pasta när den är blandad med en krämig sås och vad passar inte bättre än att laga en ostsås till pasta som blivit över. Got, enkelt och comfort food när den är som bäst. 

I prefer pasta when mixed with a creamy sauce and what could be better than making a cheese sauce for leftover pasta. Tasty, simple and comfort food at its best.


Pasta i Ostsås


30 g smör

2 msk vetemjöl

2,5-3 dl mjölk

100 g smakrik ost

salt

svartpeppar

örter, valbart

kokt pasta

 

Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölet. Häll i mjölken gradvis under omrörning. Låt sjuda till såsen tjocknar. Blanda i ost, kryddor och kokt pasta. Servera genast.



Pasta in Cheese Sauce


30 g butter

2 tbsp wheat flour

2.5-3 dl milk

100 g tasty cheese

salt

black pepper

herbs, optional

cooked pasta

 

Melt the butter in a saucepan and then whisk in the flour. Pour in the milk gradually while stirring. Let simmer until the sauce thickens. Mix in cheese, spices and cooked pasta. Serve immediately.