Jag föredrar pasta när den är blandad med en krämig sås och vad passar inte bättre än att laga en ostsås till pasta som blivit över. Got, enkelt och comfort food när den är som bäst.
I prefer pasta when mixed with a creamy sauce and what could be better than making a cheese sauce for leftover pasta. Tasty, simple and comfort food at its best.
Pasta i Ostsås
30 g smör
2 msk vetemjöl
2,5-3 dl mjölk
100 g smakrik ost
salt
svartpeppar
örter, valbart
kokt pasta
Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölet. Häll i mjölken gradvis under omrörning. Låt sjuda till såsen tjocknar. Blanda i ost, kryddor och kokt pasta. Servera genast.
Pasta in Cheese Sauce
30 g butter
2 tbsp wheat flour
2.5-3 dl milk
100 g tasty cheese
salt
black pepper
herbs, optional
cooked pasta
Melt the butter in a saucepan and then whisk in the flour. Pour in the milk gradually while stirring. Let simmer until the sauce thickens. Mix in cheese, spices and cooked pasta. Serve immediately.
0 Comments