Apelsin Valnötskaka
75 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl grovmalda valnötter
3/4 tsk bakpulver
0,5 dl apelsinjuice
2 msk grädde
Glasyr:
apelsinjuice
florsocker
Sätt ugnen på 175 C grader varmluft och smörj och mjöla en sockerkaksform. Blanda smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med apelsinjuice och grädde. Häll smeten i formen. Baka i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna helt. Blanda apelsinjuice och florsocker till en pasta. Häll över kakan och strö över grovmalda valnötter.
Orange Walnut Cake
75 g of butter
1 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
1 large egg
1.5 dl wheat flour
0.5 dl coarsely ground walnuts
3/4 tsp baking powder
0.5 dl orange juice
2 tablespoons of cream
Glaze:
orange juice
icing sugar
Set the oven to 175 C fan and grease and flour a sponge cake tin. Mix butter, sugar and vanilla sugar fluffy. Add the egg and mix well. Mix in the dry ingredients together with the orange juice and cream. Pour the batter into the tin. Bake for about 25-30 minutes. Allow the cake to cool completely. Mix orange juice and icing sugar into a paste. Pour over the cake and sprinkle with coarsely ground walnuts.
2 Comments
Så gott! Valnötter är en favorit. Trevlig helg!
ReplyDeleteTack Erika och glad helg!
Delete