Nötter i kakor är gott och de ger ett trevligt tuggmotstånd. I min apelsinkaka har jag blandat ner grovmalda valnötter och dem tillsammans med apelsin blev hur gott som helst. Jag toppade kakan med en glasyr gjord på apelsinsaft och florsocker. 

Nuts in cakes are good and they provide a nice chew resistance. In my orange cake, I mixed in coarsely ground walnuts and they together with orange turned out so good. I topped the cake with a glaze made from orange juice and icing sugar.


Apelsin Valnötskaka


75 g smör

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 stort ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl grovmalda valnötter

3/4 tsk bakpulver

0,5 dl apelsinjuice

2 msk grädde


Glasyr:

apelsinjuice

florsocker


Sätt ugnen på 175 C grader varmluft och smörj och mjöla en sockerkaksform. Blanda smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med apelsinjuice och grädde. Häll smeten i formen. Baka i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna helt. Blanda apelsinjuice och florsocker till en pasta. Häll över kakan och strö över grovmalda valnötter.



Orange Walnut Cake


75 g of butter

1 dl sugar

1 tsp vanilla sugar

1 large egg

1.5 dl wheat flour

0.5 dl coarsely ground walnuts

3/4 tsp baking powder

0.5 dl orange juice

2 tablespoons of cream


Glaze:

orange juice

icing sugar


Set the oven to 175 C fan and grease and flour a sponge cake tin. Mix butter, sugar and vanilla sugar fluffy. Add the egg and mix well. Mix in the dry ingredients together with the orange juice and cream. Pour the batter into the tin. Bake for about 25-30 minutes. Allow the cake to cool completely. Mix orange juice and icing sugar into a paste. Pour over the cake and sprinkle with coarsely ground walnuts.