Sol i en burk :) Ja, visst ser det ut som det, apelsincurd. Len, smakrik och god curd som man kan använda till scones, i bakverk, på plättar, på gröt... Ha en fin dag!

Sun in a jar :) Yes, it certainly looks like that, orange curd. Smooth, tasty and a delicious curd that you can use for scones, in pastries, on pancakes, on porridge... Have a nice day!


Apelsincurd


1 dl apelsinsaft

3/4 dl strösocker

1 ägg

25 g smör, skuret i mindre bitar


Häll apelsinsaft, socker, ägg i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar. När curden blivit tjockare, runt 83-84 grader, ta av den från kastrullen. Låt curden svalna något och blanda sedan i  smöret. Häll curden i en burk med tätslutande lock och förvara i kylen. Curden håller minst en vecka i kylskåp.



Orange Curd


1 dl orange juice

3/4 dl granulated sugar

1 egg

25 g butter, cut into small pieces


Pour orange juice, sugar, eggs into a heat-resistant bowl and place it over a water bath in a pan of simmering water. Stir constantly so that the eggs do not coagulate. When the curd has thickened, around 83-84 degrees, remove it from the pan. Allow the curd to cool slightly and then mix in the butter. Pour the curd into a jar with a tight-fitting lid and store in the fridge. The curd keeps at least a week in the refrigerator.