Apelsincurd
1 dl apelsinsaft
3/4 dl strösocker
1 ägg
25 g smör, skuret i mindre bitar
Häll apelsinsaft, socker, ägg i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar. När curden blivit tjockare, runt 83-84 grader, ta av den från kastrullen. Låt curden svalna något och blanda sedan i smöret. Häll curden i en burk med tätslutande lock och förvara i kylen. Curden håller minst en vecka i kylskåp.
Orange Curd
1 dl orange juice
3/4 dl granulated sugar
1 egg
25 g butter, cut into small pieces
Pour orange juice, sugar, eggs into a heat-resistant bowl and place it over a water bath in a pan of simmering water. Stir constantly so that the eggs do not coagulate. When the curd has thickened, around 83-84 degrees, remove it from the pan. Allow the curd to cool slightly and then mix in the butter. Pour the curd into a jar with a tight-fitting lid and store in the fridge. The curd keeps at least a week in the refrigerator.
0 Comments