Här har vi ett recept på goda kex som är mjuka inuti och har en god smak av choklad. Chokladbitarna kan man utesluta, men visst är det gott med chokladbitar i cookies. Men gör som du vill, men ett tips är att använda choklad som blivit över. Hacka chokladen i bitar och blanda ner i smeten. Ha en bra dag!

Here we have a recipe for good cookies that are soft inside and have a good taste of chocolate. The chocolate pieces can be excluded, but of course chocolate pieces in cookies are good. But do as you like, but a tip is to use leftover chocolate. Chop the chocolate into pieces and mix into the batter. Have a good day!


Gooey Chocolate Cookies

8 pcs 


55 g butter, room temperature

70 g light brown sugar

1 small egg

0.5 tsp vanilla extract

70 g plain flour

20 g cocoa powder, sifted

0.5 tsp corn starch

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt

50 g chocolate, roughly chopped


Stir together the butter and sugar until creamy. Add egg and vanilla and stir. Add flour, cocoa powder, corn starch, baking powder and salt into the mixture and stir. Add the chocolate. With a cookie scoop or a spoon make 8 round cookies and put them on baking sheet lined with parchment paper. Bake the cookies at 175 C for 10-12 minutes. 



Mumsiga Chokladkex

8 st


55 g smör, rumstempererat

70 g ljust farinsocker

1 litet ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

70 g vanligt mjöl

20 g kakaopulver, siktat

0,5 tsk majsstärkelse

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt

50 g choklad, grovt hackad


Rör ihop smör och socker tills det blir krämigt. Tillsätt ägg och vanilj och rör om. Tillsätt mjöl, kakaopulver, majsstärkelse, bakpulver och salt i blandningen och rör om. Tillsätt chokladen. Gör 8 runda kakor med en skopa eller en sked och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 175 C i 10-12 minuter.