Jag bakar inte så ofta rulltårta, men tycker att det är gott och är något som jag gillade som barn. Både ljus rulltårta med bär, frukt och grädde som fyllning och chokladrulltårta hör till favoriterna. I denna rulltårta har jag oreo och vaniljkräm. Den blev mycket saftig och god!


I don't bake swiss roll that often, but I think it's delicious and something I liked as a child. Both light swiss roll with berries, fruit and whipped cream as filling and chocolate swiss cake are among the favourites. In this swiss roll I used oreos and custard. It was very moist and tasty!



Chocolate-Oreo Swiss Roll


2 eggs

3/4 dl light brown sugar

0.5 dl potato flour

1.5 tbsp cocoa powder

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


filling:

1.5 dl custard

0.5 dl oreo crumbs


topping:

chocolate, melted

mini oreos


Whisk eggs and sugar fluffy Strain the potato flour, cocoa powder, baking powder and salt into the egg mixture. Stir with a spatula. Spread the batter on a baking sheet in a long pan, 30 x 20 cm. Bake at 200 C in the middle of the oven for about 8 minutes. Turn the cake upside down on sugared baking paper. Peel off the paper on which the cake was baked. Let it cool.

Stit together the custard and oreo crumbs. Spread the filling on the cake and roll up. Place in the fridge before serving.



Choklad-Oreo Rulltårta


2 ägg

3/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl potatismjöl

1,5 msk kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


fyllning:

1,5 dl vaniljkräm

0,5 dl oreosmulor


topping:

choklad, smält

mini oreos


Vispa ägg och socker fluffigt. Sila ner potatismjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Blanda runt med en slickepott. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 20 cm.  Grädda i 200 C mitt i ugnen i ca 8 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.

Blanda vaniljkräm och oreosmulor. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop. Dekorera med smölt choklad och mini oreokex. Ställ i kylen innan servering.