Denna maträtt är inspirerad av den traditionella italienska carpaccion, som är tunt skivad rått nötkött. Jag har använt rödbeta och visst ser den vacker ut, och samtidigt är den så enkel att laga. Jag toppade rödbetan med en apelsinvinegrätt, valnötter och ost. Gott, enkelt och vackert! 

This dish is inspired by the traditional Italian carpaccio, which is thinly sliced raw beef. I have used beetroot and it certainly looks beautiful, and at the same time it is so easy to make. I topped the beets with an orange vinaigrette, walnuts and cheese. Good, simple and beautiful!


Rödbetscarpaccio


3-4 st kokta rödbetor

hackade valnötter, rostade

feta eller getost


Apelsinvinegrätt:

2 msk apelsinsaft

2 msk olivolja

1 msk honung

1 tsk senap

en nypa salt

svartpeppar


Skiva rödbetorna tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg ut dem på ett fat. Blanda ingredienserna till vinegrätten. Ringla över vinegrätten och strö på rostade valnötter och valfri ost (feta, getost...).  



Beetroot Carpaccio


3-4 boiled beets

chopped walnuts, toasted

feta or goat cheese


Orange Vinaigrette:

2 tbsp orange juice

2 tbsp olive oil

1 tbsp honey

1 tsp mustard

a pinch of salt

black pepper


Slice the beets thinly on a mandolin or with a knife. Lay them out on a plate. Mix the ingredients for the vinaigrette. Drizzle over the vinaigrette and sprinkle on toasted walnuts and cheese of your choice (feta, goat cheese...).