Vem gillar inte chokladkakor? Och gärna med bitar av choklad i, eller hur? Dessa kakor har vitchoklad, men det fungerar lika bra att använda mörk eller ljus choklad. Goda blir det oavsett. Ha en fin dag och hoppas du njuter av något gott :)

Who doesn't like chocolate cookies? And preferably with pieces of chocolate in it, right? These cookies have white chocolate, but dark or light chocolate works just as well. It will be good regardless. Have a nice day and hope you enjoy something good :)


White Chocolate Cookies

10 pcs


60 g butter, room temperature

1 1/4 dl light brown sugar

1 small egg

1 tsp vanilla extract

1 3/4 dl wheat flour

1 tbsp cocoa powder

0.5 tsp cornstarch

1 tsp baking powder

one pinch of salt

1 dl white chocolate chips


Preheat oven to 175° C. Line baking sheets with parchment paper. Cream the butter and the sugar until light and fluffy. Add the egg and vanilla extract and mix well. Then add the flour, cocoa powder, cornstarch, baking powder, and salt.  Mix until mostly combined. Cover the bowl with plastic wrap and place in the refrigerator for at least an hour. Remove bowl from fridge. With a medium sized cookie scoop, scoop out portions of cookie dough and place them at least 5 cm apart on the baking sheet. Place trays in the oven and bake for 9-10 minutes. The cookies should have lost their sheen and may be browned around the edges. Remove from the oven and allow the cookies to cool completely.



Vit Chokladkakor

10 st 


60 g smör, rumstempererat

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

1 tsk vaniljextrakt

1 3/4 dl vetemjöl

1 msk kakaopulver

0,5 tsk majsstärkelse

1 tsk bakpulver

en nypa salt

1 dl vitchokladchips


Värm ugnen till 175° C. Klä plåtar med bakplåtspapper. Rör smöret och sockret ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljextraktet och blanda väl. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, majsstärkelse, bakpulver och salt. Blanda. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen i minst en timme. Med en kakskopa, gör bollar av kakdegen och lägg dem med minst 5 cm mellanrum på plåten. Sätt plåtarna i ugnen och grädda i 9-10 minuter. Kakorna ska ha tappat sin glans och vara lite bruna runt kanterna. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna helt.