White Chocolate Cookies
10 pcs
60 g butter, room temperature
1 1/4 dl light brown sugar
1 small egg
1 tsp vanilla extract
1 3/4 dl wheat flour
1 tbsp cocoa powder
0.5 tsp cornstarch
1 tsp baking powder
one pinch of salt
1 dl white chocolate chips
Preheat oven to 175° C. Line baking sheets with parchment paper. Cream the butter and the sugar until light and fluffy. Add the egg and vanilla extract and mix well. Then add the flour, cocoa powder, cornstarch, baking powder, and salt. Mix until mostly combined. Cover the bowl with plastic wrap and place in the refrigerator for at least an hour. Remove bowl from fridge. With a medium sized cookie scoop, scoop out portions of cookie dough and place them at least 5 cm apart on the baking sheet. Place trays in the oven and bake for 9-10 minutes. The cookies should have lost their sheen and may be browned around the edges. Remove from the oven and allow the cookies to cool completely.
Vit Chokladkakor
10 st
60 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 3/4 dl vetemjöl
1 msk kakaopulver
0,5 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl vitchokladchips
Värm ugnen till 175° C. Klä plåtar med bakplåtspapper. Rör smöret och sockret ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljextraktet och blanda väl. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, majsstärkelse, bakpulver och salt. Blanda. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen i minst en timme. Med en kakskopa, gör bollar av kakdegen och lägg dem med minst 5 cm mellanrum på plåten. Sätt plåtarna i ugnen och grädda i 9-10 minuter. Kakorna ska ha tappat sin glans och vara lite bruna runt kanterna. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna helt.
2 Comments
En sån där hade jag gärna tagit till kaffet!
ReplyDeleteTack snälla du!
Delete