Lins Kokosgryta
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
15 cm zucchini, tärnad
1 morot, tunt skivad
1 dl torkade röda linser, sköljda
3 dl tomatkross
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
salt
svartpeppar
kanel
Värm olja i en kastrull och tillsätt lök, vitlök, zucchini och morot. Stek i några minuter. Tillsätt linser, tomatkross, grönsaksbuljongtärning och lite vatten. Låt sjuda i 15 minuter eller tills linserna är mjuka. Blanda i kokosmjölk och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Krydda efter smak.
Lentil Coconut Stew
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
15 cm zucchini, diced
1 carrot, thinly sliced
1 dl dried red lentils, rinsed
3 dl diced tomatoes
0.5 vegetable stock cube
2 dl coconut milk
1 dl water
salt
black pepper
cinnamon
Heat oil in a pan and add onion, garlic, zucchini and carrot. Fry for a few minutes. Add lentils, tomato paste, vegetable stock cube and a little water. Simmer for 15 minutes or until the lentils are soft. Mix in coconut milk and let simmer for another 5 minutes. Season to taste.
0 Comments