Här får ni tips på en enkel och fräsch kaka att baka i påsk, citronkaka med en krämig frosting med smak av citron. Vad bakar du till påsk? 

This is a simple and fresh cake to bake at Easter; lemon cake with a creamy frosting with the taste of lemon. What are you baking for Easter?


Citronkaka med Frosting


1 ägg

1 dl socker

50 g smör, smält

0,5 dl kvarg

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1 tsk rivet citronskal

2 tsk citronsaft


Frosting:

50 g färskost

10 g smör, mjukt

0,5 dl florsocker

1 tsk citronsaft


choklad-ägg


Rör ihop smör och socker. Blanda i ägg och kvarg. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en liten rund bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 25 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna till frostingen och bred på kakan. Dekorera med chokladpåskägg.



Lemon Cake With Frosting


1 dl sugar

50 g butter, soft

1 egg

0.5 dl Greek yogurt

1.5 dl flour

3/4 tsp baking powder

1 tsp lemon zest

1 tbsp lemon juice


Frosting: 

50 g cream cheese

10 g butter, soft

0.5 dl icing sugar

1 tsp lemon juice


chocolate eggs


Stir together the butter and sugar. Mix in egg and quark. Then add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into a small round baking dish lined with baking paper. Bake at 175 C for about 25 minutes. Let cool. Mix the ingredients for the frosting and spread on the cake. Decorate with chocolate Easter eggs.