Fluffiga och saftiga semlor med frön! De innehåller ingredienser som de flesta säkert har hemma. Jag bakr sällan endast på vetemjöl, men nu tänkte jag att någon gång måste vara den första :) Jag gillar bröd med grövre mjölsorter, men visst är också ett vitt bröd så förbaskat gott. Tänk dig en nygräddad semla toppad med smör som smälter, mmmm. 

Fluffy and moist buns with seeds! They contain ingredients that most people probably have at home. I rarely bake only with wheat flour, but now I thought that at some point must be the first :) I like bread with coarser types of flour, but of course a white bread is also so damn good. Imagine a freshly baked bun topped with butter that melts, mmmm.


Lättbakade Semlor


6-7 dl vetemjöl

2 tsk torrjäst

3/4 tsk salt

2,5 dl vatten, 43 C

1 msk rapsolja


Garnering

pumpafrön

solrosfrön

valbart riven ost


Blanda hälften av mjölet med  torrjäst och salt. Tillsätt vatten och olja och resten av mjölet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Dela degen i ca 8-10 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Doppa dem i frön. Lägg bröden i en rund bakorm eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 C grader.  Grädda bröden mitt i ugnen i 10-15 minuter. 



Easy-Baked Buns


6-7 dl wheat flour

2 tsp dry yeast

3/4 tsp salt

2.5 dl water, 43 C

1 tbsp rapeseed oil


Garnish

pumpkin seeds

sunflower seeds

optional grated cheese


Mix half of the flour with dry yeast and salt. Add water and oil and the rest of the flour. Mix everything together into a smooth dough and knead for a few minutes. Let the dough rise for about 45 minutes. Divide the dough into about 8-10 pieces. Shape them into round buns with floured hands. Dip them in seeds. Place the bread in a round baking dish or on a baking sheet lined with parchment paper. Let them rise under for about 30 minutes. Set the oven to 200 C degrees. Bake the bread in the middle of the oven for 10-15 minutes.