Lättbakade Semlor
6-7 dl vetemjöl
2 tsk torrjäst
3/4 tsk salt
2,5 dl vatten, 43 C
1 msk rapsolja
Garnering
pumpafrön
solrosfrön
valbart riven ost
Blanda hälften av mjölet med torrjäst och salt. Tillsätt vatten och olja och resten av mjölet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Dela degen i ca 8-10 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Doppa dem i frön. Lägg bröden i en rund bakorm eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 C grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Easy-Baked Buns
6-7 dl wheat flour
2 tsp dry yeast
3/4 tsp salt
2.5 dl water, 43 C
1 tbsp rapeseed oil
Garnish
pumpkin seeds
sunflower seeds
optional grated cheese
Mix half of the flour with dry yeast and salt. Add water and oil and the rest of the flour. Mix everything together into a smooth dough and knead for a few minutes. Let the dough rise for about 45 minutes. Divide the dough into about 8-10 pieces. Shape them into round buns with floured hands. Dip them in seeds. Place the bread in a round baking dish or on a baking sheet lined with parchment paper. Let them rise under for about 30 minutes. Set the oven to 200 C degrees. Bake the bread in the middle of the oven for 10-15 minutes.
0 Comments