En saftig kaka med bitar av nötter och kaffesmak. Väldigt god, om du frågar mig :) Jag gjorde en glasyr till kakan, med kaffesmak och det så gott! 

A moist cake with pieces of nuts and coffee flavor. Very good, if you ask me :) I made a glaze for the cake, with coffee flavor and it was so good!


Coffee Pecan Cake


60 g butter

1 1/4 dl light brown sugar

0.5 dl milk

1 tbsp instant coffee granules

1.5 dl plain flour

3/4 tsp baking powder

1 tsp ground cinnamon

1 egg

30 g pecans, chopped


Coffee glaze:

icing sugar

instant espresso powder

water


Put butter, sugar, milk and coffee in small bowl and microwave until the butter has melted. Add flour, baking powder and cinnamon and lastly stir in the egg and pecans. Pour mixture into a greased and floured small loaf pan. Bake for about 30 minutes. Let cool. 

To make the coffee glaze, stir the icing sugar, coffee and water to form a paste. Drizzle the glaze over the cake.



Kaffe Pekannötkaka


60 g smör

1 1/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl mjölk

1 msk snabbkaffepulver

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1 tsk mald kanel

1 ägg

30 g pekannötter, hackade


Kaffeglasyr:

florsocker

snabb espressopulver

vatten


Lägg smör, socker, mjölk och kaffepulver i en liten skål och värm i mikrovågsugnen tills smöret har smält. Tillsätt mjöl, bakpulver och kanel och rör sist ner ägg och pekannötter. Häll blandningen i en smord och mjölad liten brödform. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna.

För kaffeglasyren, blanda florsocker, kaffe och vatten till en pasta. Ringla glasyren över kakan.