Coffee Pecan Cake
60 g butter
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 dl milk
1 tbsp instant coffee granules
1.5 dl plain flour
3/4 tsp baking powder
1 tsp ground cinnamon
1 egg
30 g pecans, chopped
Coffee glaze:
icing sugar
instant espresso powder
water
Put butter, sugar, milk and coffee in small bowl and microwave until the butter has melted. Add flour, baking powder and cinnamon and lastly stir in the egg and pecans. Pour mixture into a greased and floured small loaf pan. Bake for about 30 minutes. Let cool.
To make the coffee glaze, stir the icing sugar, coffee and water to form a paste. Drizzle the glaze over the cake.
Kaffe Pekannötkaka
60 g smör
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 dl mjölk
1 msk snabbkaffepulver
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 ägg
30 g pekannötter, hackade
Kaffeglasyr:
florsocker
snabb espressopulver
vatten
Lägg smör, socker, mjölk och kaffepulver i en liten skål och värm i mikrovågsugnen tills smöret har smält. Tillsätt mjöl, bakpulver och kanel och rör sist ner ägg och pekannötter. Häll blandningen i en smord och mjölad liten brödform. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna.
För kaffeglasyren, blanda florsocker, kaffe och vatten till en pasta. Ringla glasyren över kakan.
1 Comments
Den ser jättegod ut!
ReplyDelete