Det är inte ofta vi har cornflakes hemma, men nu var det på specialpris och ibland är det trevligt att äta något man förknippar med sin barndom. Förutom att äta dem med mjölk och sylt kan man baka med dem :) Så dagens recept är är en kaka med smak av choklad, kokos och knaprig cornflakes. Gott!

It's not often we have cornflakes at home, but now it was at a special price and sometimes it's nice to eat something you associate with your childhood. Besides eating them with milk and jam, you can bake with them :) So today's recipe is a cake with the taste of chocolate, coconut and crunchy cornflakes. Good!

Chocolate Cornflakes Squares


50 g butter, soft

30 g caster sugar

1tbsp cocoa powder

1 tbsp agave syrup

one pinch of salt

50 g plain flour

30 g cornflakes, crushed

25 g desiccated coconut


Preheat the oven to 175 C. Line a 15 cm square baking tin with parchment paper.

Stir together the butter, caster sugar, cocoa powder, and syrup and salt. Add flour, desiccated coconut, and crushed cornflakes and mix well to combine.  Firmly press the mixture into the prepared tin and bake for 15-20 minutes. Remove from the oven and allow to cool in the tin. 



Choklad Cornflakesrutor


50 g smör, mjukt

30 g strösocker

1 msk kakaopulver

1 msk agavesirap

en nypa salt

50 vetemjöl

30 g cornflakes, krossade

25 g torkad kokos


Värm ugnen till 175 C. Klä en 15 cm fyrkantig bakform med bakplåtspapper.

Rör ihop smör, strösocker, kakaopulver, sirap och salt. Tillsätt mjöl, cornflakes, kokos och blanda väl för att kombinera. Tryck ner blandningen i den förberedda formen och grädda i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.