Orange Marmalade Cake
60 g butter, soft
1 dl brown light sugar
1 large egg
1 dl plain flour
2 tbsp almond meal
3/4 tsp baking powder
3/4 tsp ground ginger
40 g orange marmalade
finely grated zest of 0,5 orange
Preheat the oven to 1750C. Line a baking pan 15cm with baking parchment.
Stir together the butter and sugar fluffy. Add the egg and stir well. Fold in the rest of the ingredients.
Transfer the mixture to the prepared baking pan. Bake for 35-40 minutes until a skewer inserted into the centre comes out clean. You may need to loosely cover the top of the cake with tin foil halfway through baking to prevent it from browning too much. Leave the cake to cool in the pan.
Top with orange marmalade and orange juice mixed with icing sugar.
Apelsinmarmeladkaka
60 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
2 msk mandelmjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk mald ingefära
40 g apelsinmarmelad
fint rivet skal av 0,5 apelsin
Värm ugnen till 1750C. Klä en ugnsform 15 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och rör om väl. Vänd ner resten av ingredienserna.
Häll blandningen i den förberedda bakformen. Grädda i 35-40 minuter. Du kan behöva täcka toppen av kakan löst med folie halvvägs genom gräddningen för att förhindra att den blir för brun. Låt kakan svalna i formen. Toppa med apelsinmarmelad och apelsinjuice blandat med florsocker.



0 Comments