Lemon Curd & Jam Squares
60 g butter, softened
0.5 dl light brown sugar
1 large egg
1 1/4 dl all-purpose flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
one pinch of salt
1 tbsp lemon curd
1 tbsp raspberry jam
Preheat oven to 175 C degrees. Line a small baking pan with parchment paper.
In a bowl, stir butter and sugar together until creamy. Add the egg and stir until smooth. Stir in the flour, baking powder, vanilla and salt, until smooth. Pour the batter into the prepared pan. Top with lemon curd and jam and make swirls with a fork. Bake for approx. 20 minutes until the cake is golden brown. Let the cake cool completely.
Lemon Curd & Syltrutor
60 g smör, mjukt
0,5 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
1 msk lemon curd
1 msk hallonsylt
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en liten fyrkantig bakform med bakplåtspapper.
I en skål, rör ihop mjukt smör och socker tills det blir krämigt. Tillsätt ägget och rör tills det är slätt. Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljextrakt och salt tills smeten är slät. Häll smeten i den förberedda formen. Toppa med lemon curd och sylt, rör runt med en gaffel. Grädda kakan i ca 20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt kakan svalna helt.
0 Comments