Lemon Curd Bundt Cake
45 g butter, softened
1 1/4 dl granulated sugar
1 large egg
0.5 dl lemon curd
1 tbsp lemon juice
0.5 tsp lemon zest
50 g Greek yogurt
2 dl all purpose flour
0.5 tsp baking powder
salt
Glaze
powdered sugar
lemon curd
water
Preheat oven to 175 degrees C. Grease and flour a small bundt pan.
Stir together butter and sugar until fluffy. Add the egg and mix well. Next add the lemon curd, lemon juice, lemon zest and yogurt. Blend well. Add the dry ingredients and stir until smooth. The batter will be thick. Scoop it into the prepared pan. Bake for 25-30 minutes. Let cool completely in the pan then invert the pan and remove the cake. Whisk together the glaze and pour over the cake.
Lemon Curd Sockerkaka
45 g smör, mjukt
1 1/4 dl strösocker
1 stort ägg
0,5 dl lemon curd
1 msk citronsaft
0,5 tsk citronskal
50 g grekisk yoghurt
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
salt
Glasyr
florsocker
lemon curd
vatten
Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en liten bakform. Rör ihop smör och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt sedan lemon curd, citronsaft, citronskal och yoghurt. Blanda väl. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills det är slätt. Smeten blir tjock. Häll smeten bakformen. Grädda i 25-30 minuter. Låt svalna helt i formen. Vispa ihop glasyren och häll över kakan.
2 Comments
Den ser så god och FLUFFIG ut! Mums!
ReplyDeleteTack Erika!
Delete