Bakverk med citrus är fräscha och goda om man gillar citrus. I dessa kakor har jag både lime och citron och de funkar bra ihop. Men förstås kan man bara använda den ena om man så vill. För att göra dem lite finare gjorde jag en frosting på färskost, smör och florsocker. Ha en fin dag!

Baked goodies with citrus are fresh and tasty if you like citrus. In these cakes I have both lime and lemon and they are delicious together. But of course you can only use one if you want. To make them a little nicer, I made a frosting of cream cheese, butter and icing sugar. Have a nice day!


Citrus Cakes

2 pcs


1/4 dl vegetable oil

1 small egg

3/4 dl light brown sugar

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

1 tsp lime zest

1 tsp lemon zest

0.5 tbsp fresh lemon juice

0.5 tbsp fresh lime juice

0.5 tsp almond extract 


In a bowl, mix together oil and egg. Add the sugar and stir well. Then add flour, baking powder, salt, lemon zest, lime zest. lemon juice, lime juice, and almond extract. Stir until well combined. Pour the batter into 2 small silicone molds and bake in 175 C for about 20 minutes. Let cool and decorate with frosting made of cream cheese, butter and icing sugar. 



Citruskakor

2 st


1/4 dl vegetabilisk olja

1 litet ägg

3/4 dl ljust farinsocker

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

1 tsk limeskal

1 tsk citronskal

0,5 msk färsk citronsaft

0,5 msk färsk limejuice

0,5 tsk mandelextrakt


Blanda ihop olja och ägg i en skål. Tillsätt sockret och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, salt, citronskal, limeskal. citronsaft, limejuice och mandelextrakt. Rör om tills det är väl blandat. Häll smeten i 2 små silikonformar och grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna och dekorera med en frosting gjord på färskost, smör och florsocker.