Jag gillar allt med choklad eller kaffe :) En kopp kaffe tillsammans med en bit choklad och jag är nöjd. Denna kaka har en mjuk och en aningen kladdig konsistens och jag tycket att glasyren blev så god till. För glasyren blandade jag bara espresso tillsammans med florsocker. Enkelt och gott. Jag förvarar kakan i kylen, då blir den ännu godare. 

I like anything with chocolate or coffee :) A cup of coffee together with a piece of chocolate and I'm satisfied. This cake has a soft and slightly sticky texture and I thought the glaze turned out so well. For the glaze, I just mixed espresso together with icing sugar. Simple and good. I keep the cake in the fridge, then it will be even tastier.


Chocolate & Espresso Cake


75 g room temperature butter

65 g caster sugar

30 g brown sugar

1 egg

65 g wheat flour

15 g cocoa

0.5 tsp vanilla sugar

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt

1 dl espresso or strong coffee


Glaze

powdered sugar

espresso


Set the oven to 175 C degrees and grease and flour a baking pan. Beat the butter, sugar and egg for 2 minutes. Mix in the dry ingredients together with the espresso to a smooth batter. Pour the batter into the pan and bake for about 20 minutes. Let it cool completely before pouring on the glaze.



Choklad- och Espressokaka


75 g rumsvarmt smör

65 g strösocker

30 g farinsocker

1 ägg

65 g vetemjöl

15 g kakao

0,5 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

1 dl espresso / starkt kaffe


Glasyr

florsocker

espresso


Sätt ugnen på 175 C grader och smörj och mjöla en form. Vispa smöret, sockret och ägget i 2 minuter. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med espresson till en slät smet. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter. Låt den svalna helt innan du häller på glasyren.