Chocolate & Espresso Cake
75 g room temperature butter
65 g caster sugar
30 g brown sugar
1 egg
65 g wheat flour
15 g cocoa
0.5 tsp vanilla sugar
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
1 dl espresso or strong coffee
Glaze
powdered sugar
espresso
Set the oven to 175 C degrees and grease and flour a baking pan. Beat the butter, sugar and egg for 2 minutes. Mix in the dry ingredients together with the espresso to a smooth batter. Pour the batter into the pan and bake for about 20 minutes. Let it cool completely before pouring on the glaze.
Choklad- och Espressokaka
75 g rumsvarmt smör
65 g strösocker
30 g farinsocker
1 ägg
65 g vetemjöl
15 g kakao
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl espresso / starkt kaffe
Glasyr
florsocker
espresso
Sätt ugnen på 175 C grader och smörj och mjöla en form. Vispa smöret, sockret och ägget i 2 minuter. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med espresson till en slät smet. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter. Låt den svalna helt innan du häller på glasyren.
0 Comments