Det är första gången jag använder vodka i matlagning :) Rött vin har jag använt tidigare i grytor och den ger en god smak till maten. Har du hört om vodkapastan? Den har trendat redan ganska länge och jag gjorde en version på bönor och serverade såsen med kokt ris. Mycket god och krämig. 

It's the first time I've used vodka in cooking :) I've used red wine before in stews and it gives a good flavor to the food. Have you heard of the vodka pasta? It has been trending for quite some time now and I made a version on beans and served the sauce with boiled rice. Very good and creamy.


Vita Bönor i krämig Vodkasås


1 röd lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

2 msk vodka

1 1/4 dl vispgrädde

0,5 dl färskost, vitlök & örter

5 dl vita bönor, sköljda och avrunna

1 dl riven parmesan

salt  

svartpeppar

cayennepeppar


Stek lök och vitlök i olja i några minuter. Tillsätt vodka och låt den koka in och blanda sedan i grädden. Låt sjuda i ca 10 minuter tills såsen tjocknat lite. Blanda i bönor, parmesan och kryddor. Servera med kokt ris eller / och bröd. 



White Beans in Creamy Vodka Sauce


1 red onion, chopped

1 garlic clove, chopped

2 tbsp vodka

1 1/4 dl whipping cream

0.5 dl cream cheese, garlic & herbs

5 dl white beans, rinsed and drained

1 dl grated parmesan

salt

black pepper

cayenne pepper


Fry onion and garlic in oil for a few minutes. Add the vodka and let it simmer, then mix in the cream. Let simmer for about 10 minutes until the sauce thickens a little. Mix in beans, parmesan and spices. Serve with boiled rice or / and bread.