En saftig kaka med smak av Bailys Tiramisu. Jag tycker att denna Baileys inte smakar Tiramisu, jag saknar kaffesmaken. Men den är mycket god och krämig. Kanske något att baka till helgen?

A moist cake with the taste of Bailey's Tiramisu. I think this Baileys doesn't taste like Tiramisu, I miss the coffee taste. But it is very good and creamy. Maybe something to bake for the weekend?


Ricotta Tiramisukaka


75 g smör, mjukt

75 g ricotta

1 dl socker

1 stort ägg

1 dl mjöl

0,5 dl kakaopulver

1,5 tsk snabb espressopulver

1 tsk bakpulver

0.5 dl Baileys Tiramisu


Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten kakform. I en skål  blanda ihop smör och socker. Tillsätt ricotta och blanda tills fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Rör sedan in mjöl, kakaopulver, espressopulver, bakpulver och Baileys. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen. 



Ricotta Tiramisu Bundt Cake 


75 g butter, soft

75 g ricotta

1 dl sugar

1 large egg

1 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

1.5 tsp instant espresso powder

1 tsp baking powder

0.5 dl Baileys Tiramisu


Preheat the oven to 175 C. Grease and flour a small bundt cake pan and set aside. In a bowl, stir together butter and sugar. Add the ricotta and mix until fluffy. Add the egg and stir well. Then stir in the flour, cocoa, espresso, baking powder and Baileys. Pour the batter into the prepared cake pan, and bake for about 25 minutes. Let the cake cool in the pan.