En värmande gryta med mycket god ingredienser, som svamp, brysselkål, syltlök...Och så ger rödvin en mustig och god smak till grytan. Ät den som sådan med bröd till eller nykokt ris. Ha en fin dag!

A warming stew with delicious ingredients, such as mushrooms, brussels sprouts, pickled onions...And then red wine gives a rich and good taste to the stew. Eat it as such with bread or freshly cooked rice. Have a nice day!


Mustig Vegetarisk Gryta


2 portobello svamp

1 rödlök

10 cm purjolök

0,5 paprika, tärnad

1 morot, skivad tunt

1 handfull brysselkål

1 dl torkade röda linser, skjölda

0,5 dl syltlök

2 dl rödvin

2-3 dl vatten

1 buljongtärning

150 g vegetariska grytbitar

salt

peppar

senap

färskost


Skiva svampen och hacka purjolök och lök. Värm en gryta eller kastrull, häll i lite olja och stek svampen tills all vätska har förångats. Blanda i lök, morot, brysselkål och låt allt fräsa i ett par minuter. Häll i linser,  syltlök, rödvin, vatten och buljongtärning och låt koka upp. Lägg på ett lock och låt sjuda tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar, senap och ev. färskost för krämighet. Servera med nykokt ris.



Hearty Vegetarian Stew


2 portobello mushrooms

1 red onion

10 cm leek

0.5 capsicum, diced

1 carrot, thinly sliced

1 handful of brussels sprouts

1 dl dried red lentils, shelled

0.5 dl pearl onion 

2 dl red wine

2-3 dl water

1 bouillon cube

150 g vegetarian stew pieces

salt

pepper

mustard

cream cheese


Slice the mushroom and chop the leek and onion. Heat a pot or saucepan, pour in a little oil and fry the mushrooms until all the liquid has evaporated. Mix in the leek, onion, carrot, and brussels sprouts, let everything sizzle for a couple of minutes. Pour in the lentils, pearl onion, red wine, water and bouillon cube  and bring to the boil. Put a lid on and simmer until the lentils are soft. Season to taste with salt and pepper, mustard and possibly cream cheese for creaminess. Serve with freshly cooked rice.