Mustig Vegetarisk Gryta
2 portobello svamp
1 rödlök
10 cm purjolök
0,5 paprika, tärnad
1 morot, skivad tunt
1 handfull brysselkål
1 dl torkade röda linser, skjölda
0,5 dl syltlök
2 dl rödvin
2-3 dl vatten
1 buljongtärning
150 g vegetariska grytbitar
salt
peppar
senap
färskost
Skiva svampen och hacka purjolök och lök. Värm en gryta eller kastrull, häll i lite olja och stek svampen tills all vätska har förångats. Blanda i lök, morot, brysselkål och låt allt fräsa i ett par minuter. Häll i linser, syltlök, rödvin, vatten och buljongtärning och låt koka upp. Lägg på ett lock och låt sjuda tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar, senap och ev. färskost för krämighet. Servera med nykokt ris.
Hearty Vegetarian Stew
2 portobello mushrooms
1 red onion
10 cm leek
0.5 capsicum, diced
1 carrot, thinly sliced
1 handful of brussels sprouts
1 dl dried red lentils, shelled
0.5 dl pearl onion
2 dl red wine
2-3 dl water
1 bouillon cube
150 g vegetarian stew pieces
salt
pepper
mustard
cream cheese
Slice the mushroom and chop the leek and onion. Heat a pot or saucepan, pour in a little oil and fry the mushrooms until all the liquid has evaporated. Mix in the leek, onion, carrot, and brussels sprouts, let everything sizzle for a couple of minutes. Pour in the lentils, pearl onion, red wine, water and bouillon cube and bring to the boil. Put a lid on and simmer until the lentils are soft. Season to taste with salt and pepper, mustard and possibly cream cheese for creaminess. Serve with freshly cooked rice.
0 Comments