Har du choklad kvar från julen? Ja, då kan du baka en kaka som denna, med chokladkonfekt i smeten. Allt med choklad är så gott och denna är inget undantag. Jag använde konfekt med tryffel- och karamell fyllningar. Ha en fin dag!

Do you have left-over chocolate from Christmas? Well, then you can bake a cake like this, with chocolate confectionery in the batter. Everything with chocolate is so good and this one is no exception. I used confections with truffle and caramel fillings. Have a nice day!


Chokladkonfektkaka


75 g rumsvarmt smör

65 g strösocker

30 g farinsocker

1 ägg

65 g vetemjöl

15 g kakao

0,5 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

1 dl grädde

1 dl chokladkonfekt, hackad


Sätt ugnen på 175 C grader och smörj och mjöla en form. Vispa smöret, sockret och ägget i 2 minuter. Blanda i de torra ingredienserna tillsammmans med grädden och chokladen till en slät smet. Häll smeten i formen och baka i ca 25-30 minuter. Låt kakan stå i formen i minst 10 minuter innan du stjälper upp den. Låt den svalna helt.



Chocolate Confectionery Cake


75 g room temperature butter

65 g caster sugar

30 g brown sugar

1 egg

65 g wheat flour

15 g cocoa

0.5 tsp vanilla sugar

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt

1 dl heavy cream

1 dl chocolate confectionery, chopped


Set the oven to 175 C degrees and grease and flour a baking pan. Beat the butter, sugar and egg for 2 minutes. Mix in the dry ingredients together with the heavy cream and chocolates to a smooth batter. Pour the batter into the baking pan and bake for about 25-30 minutes. Leave the cake in the pan for at least 10 minutes before turning it upside down. Let it cool completely.