Chokladkonfektkaka
75 g rumsvarmt smör
65 g strösocker
30 g farinsocker
1 ägg
65 g vetemjöl
15 g kakao
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl grädde
1 dl chokladkonfekt, hackad
Sätt ugnen på 175 C grader och smörj och mjöla en form. Vispa smöret, sockret och ägget i 2 minuter. Blanda i de torra ingredienserna tillsammmans med grädden och chokladen till en slät smet. Häll smeten i formen och baka i ca 25-30 minuter. Låt kakan stå i formen i minst 10 minuter innan du stjälper upp den. Låt den svalna helt.
Chocolate Confectionery Cake
75 g room temperature butter
65 g caster sugar
30 g brown sugar
1 egg
65 g wheat flour
15 g cocoa
0.5 tsp vanilla sugar
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
1 dl heavy cream
1 dl chocolate confectionery, chopped
Set the oven to 175 C degrees and grease and flour a baking pan. Beat the butter, sugar and egg for 2 minutes. Mix in the dry ingredients together with the heavy cream and chocolates to a smooth batter. Pour the batter into the baking pan and bake for about 25-30 minutes. Leave the cake in the pan for at least 10 minutes before turning it upside down. Let it cool completely.
2 Comments
Vilket bra och gott sätt att ta tillvara på resterna.
ReplyDeleteTack Erika :)
Delete