Chocolate Caramel Cookies
9 pcs
60 g butter at room temperature
3/4 dl light brown sugar
1 small egg at room temperature
0.5 tsp vanilla extract
1.5 dl all-purpose flour
0.5 dl cocoa powder
0.5 tsp cornstarch
1/4 tsp baking soda
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
60 g caramel chocolate, chopped
Stir together the butter and sugar. Add the egg and vanilla, and mix. Then add the remaining ingredients and stir until combined. Cover and refrigerate the dough for 30 minutes.
Shape the dough into balls and flatten them slightly. Put them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake for 10-15 or until the edges have set and the tops are just beginning to set. They will firm up as they cool so be careful not to overcook them. Let cool completely.
Chokladkolakakor
9 st
60 g smör i rumstemperatur
3/4 dl ljust farinsocker
1 litet ägg i rumstemperatur
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5 dl universalmjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk majsstärkelse
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
60 g kolachoklad, hackad
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen och blanda. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om tills det blandas. Täck och kyl degen i 30 minuter.
Forma degen till bollar och platta till dem något. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10-15 eller tills kanterna stelnat och topparna precis börjar stelna. De stelnar när de svalnar så var noga med att inte koka för mycket. Låt svalna helt.
0 Comments