Nu börjar jag smyga in julsmaker i bakverk, dryck, granola... Ja, lite här som där :) Denna pepparkaksgranola är inte så söt och gillar man sötare kan man tillsätta t.ex. agave eller honung. Har du redan börjat njuta av julsmaker?

Now I'm starting to sneak Christmas flavors into baked goods, drinks, granola... Yes, a little here and there :) This gingerbread granola is not so sweet and if you like it sweeter you can add e.g. agave or honey. Have you already started enjoying Christmas flavors?


Pepparkaka Äpple Granola


3 dl havregryn

0,5 dl pekannötter, delade

0,5 dl kokoschips

0,5 dl sesamfrön

1,5 tsk pepparkakskrydda

en nypa salt

3/4 dl äppelmos


Blanda alla ingredienser i en skål och tryck ut blandningen i ett jämt lager på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i 175 C i ca 30 minuter eller tills granolan känns torr. Stäng av ugnen, men låt plåten stå inne i ugnen i 15 minuter till. Låt granolan svalna helt och bryt sedan i bitar. Förvara i en lufttät burk. 



Gingerbread Apple Granola


3 dl oatmeal

0.5 dl pecans, divided

0.5 dl coconut chips

0.5 dl sesame seeds

1.5 tsp gingerbread spice

a pinch of salt

3/4 dl applesauce


Mix all the ingredients in a bowl and press the mixture into an even layer on a baking tray lined with baking paper. Roast at 175 C for about 30 minutes or until the granola feels dry. Turn off the oven, but leave the tray in the oven for another 15 minutes. Allow the granola to cool completely, then break into pieces. Store in an airtight container.