Pepparkaka Äpple Granola
3 dl havregryn
0,5 dl pekannötter, delade
0,5 dl kokoschips
0,5 dl sesamfrön
1,5 tsk pepparkakskrydda
en nypa salt
3/4 dl äppelmos
Blanda alla ingredienser i en skål och tryck ut blandningen i ett jämt lager på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i 175 C i ca 30 minuter eller tills granolan känns torr. Stäng av ugnen, men låt plåten stå inne i ugnen i 15 minuter till. Låt granolan svalna helt och bryt sedan i bitar. Förvara i en lufttät burk.
Gingerbread Apple Granola
3 dl oatmeal
0.5 dl pecans, divided
0.5 dl coconut chips
0.5 dl sesame seeds
1.5 tsp gingerbread spice
a pinch of salt
3/4 dl applesauce
Mix all the ingredients in a bowl and press the mixture into an even layer on a baking tray lined with baking paper. Roast at 175 C for about 30 minutes or until the granola feels dry. Turn off the oven, but leave the tray in the oven for another 15 minutes. Allow the granola to cool completely, then break into pieces. Store in an airtight container.
0 Comments