En krämig sås med smak av vitlök och örter. Har du testat jackfrukt i matlagning? Jackfrukt växer vilt i regnskogarna i södra Asien och har använts där länge i matlagning. Den har en kött-aktig konsistens och har en lite syrlig smak i sig. Jag tycker att den passar bra med kryddor som chili, curry... som ger lite hetta.

A creamy sauce flavored with garlic and herbs. Have you tried jackfruit in cooking? Jackfruit grows wild in the rainforests of southern Asia and has long been used there in cooking. It has a meaty texture and has a slightly sour taste to it. I think it goes well with spices like chili, curry... which add a bit of heat. 


Creamy Jackfruit Sauce


oil 

1 small red onion, chopped

1 clove garlic, minced

280 g jackfruit in brine, drained and rinsed

1 dl tomato sauce

1 dl water

1 tsp mustard

0.5 tsp chili powder

salt

black pepper

1 dl garlic & herb cream cheese


Heat the oil in a skillet over medium heat. Add the onion and garlic, and cook until softened, about 4-5 minutes. Add the jackfruit (chopped into smaller pieces), tomato sauce, water and spices. Stir to combine. Cover and let simmer for 15 minutes. Remove the lid and continue to cook, stirring frequently, until the sauce has thickened, about 10 minutes. Add the cream cheese and more spices if needed.



Krämig Jackfrukt Sås


olja

1 liten rödlök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

280 g jackfrukt i saltlösning, sköljd

1 dl tomatsås

1 dl vatten

1 tsk senap

0,5 tsk chilipulver

salt

svartpeppar

1 dl vitlök & örter färskost


Värm olja i en stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök, och stek i några minuter. Lägg till jackfrukten (hackad i mindre bitar),  tomatsås, vatten och kryddor. Blanda. Täck med ett lock och låt sjuda i 15 minuter. Ta av locket och fortsätt sjuda och rör om ofta tills såsen har tjocknat, ca 10 minuter. Blanda i färskost och krydda mera om det behövs.