Ibland tycker jag att det är gott med bakverk som har lite tuggmotstånd. Och då tycker jag att frön, nötter och torkade bär funkar bra. Dessa kex blev mycket goda!  

Sometimes I think it's good with baked goods that have a bit of chewing resistance. And then I think that seeds, nuts and dried berries work well. These cookies turned out very well!


Cookies with Seeds and Dried Blueberries

7 pcs


50 g butter, soft

0.5 dl light brown sugar

3/4 tbsp dark syrup

1 small egg (or 0.5 egg)

1 3/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl sunflower seeds and pumpkin seeds

2 tbsp dried blueberries


Preheat the oven to 175°C. Line a baking tray with baking paper. Mix the butter, sugar and syrup together. Add the egg and mix well. Add flour, baking powder and salt. Then gently fold through the seeds and berries. With an ice cream scoop make balls onto the baking tray. Bake for around 12-15 minutes.



Kex med Frön och torkade Blåbär

7 st


50 g smör, mjukt

0,5 dl ljust farinsocker

3/4 msk mörk sirap

1 litet ägg (eller 0,5 ägg)

1 3/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl solros- och pumpafrön

2 msk torkade blåbär


Värm ugnen till 175°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, socker och sirap. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda sedan försiktigt i fröna och bären. Gör bollar på plåten med en glasskopa. Grädda i ca 12-15 minuter.