Jag fortsätter med temat kaffe i bakverk :) Men det är så gott och jag som först i vuxen ålder började uppskatta att dricka kaffe njuter av det till fullo varje dag. Dessa cookies är mjuksega och har en god smak av både choklad och kaffe. Njut av din dag vännen!

I'm continuing with the theme of coffee in baked goods :) But it's so delicious and I, who only started appreciating drinking coffee in adulthood, enjoy it to the fullest every day. These cookies are soft and chewy and have a good taste of both chocolate and coffee. Enjoy your day my friend!


Coffee Cookies with Dark Chocolate 

7 pcs


50 g butter, soft

0.5 dl light brown sugar

3/4 tbsp dark syrup

1 small egg

1 3/4 dl wheat flour

2 tsp instant espresso powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl dark chocolate chunks


Preheat the oven to 175°C. Line a baking tray with baking paper. Mix the butter, sugar and syrup together. Add the egg and mix well. Add flour, espresso powder, baking powder and salt. Then gently fold through the chocolate. With an ice cream scoop make balls onto the baking tray. Bake for appeox. 12-15 minutes.



Kaffecookies med Mörk Choklad

7 st


50 g smör, mjukt

0,5 dl ljust farinsocker

3/4 msk mörk sirap

1 litet ägg 

1 3/4 dl vetemjöl

2 tsk snabbkaffepulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl mörk choklad, hackad


Värm ugnen till 175°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, socker och sirap. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt mjöl, kaffepulver, bakpulver och salt. Blanda sedan försiktigt i chokladen. Gör bollar på plåten med en glasskopa. Grädda i ca 12-15 minuter.