De här kexen blev så goda, sådär mjuksega med bitar av choklad i. Man kan variera vad man tillsätter, det behöver inte vara choklad, det kan lika bra vara torkad frukt, nötter... Ha en fin dag!

These biscuits turned out so good, so soft and chewy with bits of chocolate in them. You can vary what you add, it doesn't have to be chocolate, it can just as well be dried fruit, nuts... Have a nice day!


Chocolate Chip Biscuits


50 g butter, soft

0.5 dl light brown sugar

3/4 tbsp dark syrup

1 small egg (or 0.5 egg)

1 3/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl chocolate chips


Preheat the oven to 175°C. Line a baking tray with baking paper. Mix the butter, sugar and syrup together. Add the egg and mix well. Add flour, baking powder and salt. Then gently fold through the chocolate chips. With an ice cream scoop make balls onto the baking tray. Bake for around 12-15 minutes.



Chokladchipskex


50 g smör, mjukt

0,5 dl ljust farinsocker

3/4 msk mörk sirap

1 litet ägg (eller 0,5 ägg)

1 3/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl chokladchips


Värm ugnen till 175°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, socker och sirap. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda sedan försiktigt i chokladbitarna. Gör bollar på plåten med en glasskopa. Grädda i ca 12-15 minuter.