En mycket god och saftig kaka med smak av apelsin och vallmofrön. Vill man inte baka den i en liten brödform kan man baka muffins istället. Ha en bra dag!

A very tasty and moist cake with the taste of orange and poppy seeds. If you don't want to bake it in a small loaf pan, you can bake muffins instead. Have a nice day!


Orange Poppy Seed Cake 


0.5 dl coconut oil, melted

3/4 dl light brown sugar

1 large egg

0.5 dl full-fat greek yogurt

0.5 tsp vanilla extract

1 1/4 dl all-purpose flour

2 tbsp poppy seeds

0.5 tsp baking powder

1/8 tsp salt

1 small orange, zest and juice


Preheat the oven to 175 C degrees. Grease and flour a small loaf pan. 

In a bowl, whisk together oil and sugar. Add the egg, yogurt and vanilla, stir. Gently add the dry ingredients and orange zest and juice.  

Pour the batter into the prepared loaf pan and smooth the top. Bake the cake for about 30 minutes, or until the top is golden and a cake tester comes out of the middle clean.



Apelsin Vallmofrökaka


0,5 dl kokosolja, smält

3/4 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

0,5 dl helfet grekisk yoghurt

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

2 msk vallmofrön

0,5 tsk bakpulver

1/8 tsk salt

1 liten apelsin, skal och juice


Värm ugnen till 175 C grader. Smörj och mjöla en liten brödform.

I en skål, vispa ihop olja och socker. Tillsätt ägg, yoghurt och vanilj, rör om. Tillsätt försiktigt de torra ingredienserna samt apelsinskal och juice. Häll smeten i den förberedda brödformen och jämna till toppen. Grädda kakan i cirka 30 minuter, eller tills toppen är gyllene.