Jag fick för mig att testa att tillsätta kondenserad mjölk i en browniesmet och jag kan meddela att det blev lyckat och gott! Krämigt och gott. 

I got around to trying adding condensed milk to a brownie batter and I can report that it was successful and delicious! Creamy and yummy.


Condensed Milk Brownies


60 g butter 

3/4 dl light brown sugar

1 egg

0.5 dl condensed milk 

0.5 tsp vanilla extract

0.5 dl plain flour 

2 tbsp cocoa powder

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt


In a bowl, stir together the butter and sugar. Add the egg, condensed milk and vanilla, stir well. Then add the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Pour the batter into a small baking pan lined with parchment paper. Bake at 175 C degrees for about 15-20 minutes. 



Kondenserad Mjölk Brownies


60 g smör

3/4 dl ljust farinsocker

1 ägg

0,5 dl kondenserad mjölk

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 dl vanligt mjöl

2 msk kakaopulver

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt


I en skål rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget, kondenserad mjölk och vanilj, rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Häll smeten i en liten bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.