Chunky Granola
3 dl gluten-free rolled oats
1 dl unsweetened coconut flakes
1 dl chopped raw almonds
1 dl seeds
one pinch of salt
3 tbsp coconut oil
0.5 dl agave syrup
1 tsp vanilla extract
0.5 dl dried fruit, optional
Preheat oven to 165 C. Add oats, coconut, almonds, seeds and salt to a bowl and stir to combine. Melt the coconut oil and agave syrup. Add vanilla. Pour over the dry ingredients and stir to combine. Put the mixture on a parchment paper lined baking sheet and spread into an even layer.
Bake for 25-30 minutes. Turn the pan around so the it bakes evenly. Let cool completely before breaking into clumps. Add dried fruit if you want to.
Knaprig Granola
3 dl glutenfria havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl hackad rå mandel
1 dl frön
en nypa salt
3 msk kokosolja
0,5 dl agavesirap
1 tsk vaniljextrakt
0,5 dl torkad frukt, valfritt
Värm ugnen till 165 C. Tillsätt havre, kokos, mandel, frön och salt i en skål och rör om. Smält kokosoljan och agavesirapen. Tillsätt vanilj. Häll över de torra ingredienserna och rör om. Lägg blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut till ett jämnt lager. Grädda i 25-30 minuter. Vänd på plåten så att allting bakas jämnt. Låt svalna helt innan du bryter i klumpar. Tillsätt torkad frukt om du vill.
0 Comments