Jag  gillar när granolan är knaprig och är i stora bitar. Och just så blir denna granolan. Man bryter den själv i så stora klumpar man vill ha. Gillar man inte stora bitar då smular man den bara i mindre bitar. Gott och enkelt. Nästa gång skall jag även tillsätta sesamfrön, för de ger en så god smak till granolan. Ha en fin dag!

I like it when the granola is crunchy and in big chunks. And that's exactly how this granola becomes. You break it yourself into as large chunks as you want. If you don't like large pieces, then just crumble it into smaller pieces. Good and simple. Next time I will also add sesame seeds, because they give such a good flavor to the granola. Have a nice day!


Chunky Granola


3 dl gluten-free rolled oats

1 dl unsweetened coconut flakes

1 dl chopped raw almonds

1 dl seeds

one pinch of salt

3 tbsp coconut oil

0.5 dl agave syrup

1 tsp vanilla extract

0.5 dl dried fruit, optional


Preheat oven to 165 C. Add oats, coconut, almonds, seeds and salt to a bowl and stir to combine. Melt the coconut oil and agave syrup. Add vanilla. Pour over the dry ingredients and stir to combine. Put the mixture on a parchment paper lined baking sheet and spread into an even layer.

Bake for 25-30 minutes. Turn the pan around so the it bakes evenly. Let cool completely before breaking into clumps. Add dried fruit if you want to. 



Knaprig Granola


3 dl glutenfria havregryn

1 dl kokosflingor

1 dl hackad rå mandel

1 dl frön

en nypa salt

3 msk kokosolja

0,5 dl agavesirap

1 tsk vaniljextrakt

0,5 dl torkad frukt, valfritt


Värm ugnen till 165 C. Tillsätt havre, kokos, mandel, frön och salt i en skål och rör om. Smält kokosoljan och agavesirapen. Tillsätt vanilj. Häll över de torra ingredienserna och rör om. Lägg blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut till ett jämnt lager. Grädda i 25-30 minuter. Vänd på plåten så att allting bakas jämnt. Låt svalna helt innan du bryter i klumpar. Tillsätt torkad frukt om du vill.