Jag tycker att det är trevligt att ha cookies hemma, som man kan ta när suget efter något gott och sött kickar in och oftast äter jag en cookie med mitt eftermiddagskaffe. Förvara dem i en lufttät burk och vanligen håller kex sig fräscha ganska länge. Ha en bra dag!

I think it's nice to have cookies at home, which you can have when the craving for something good and sweet kicks in, and I usually eat a cookie with my afternoon coffee. Store them in an airtight container and usually the cookies will stay fresh for quite some time. Have a nice day!


Chocolate Salted Caramel Cookies

8 pcs


60 g butter, softened

1 1/4 dl light brown sugar 

1 small egg 

0.5 tsp vanilla extract

1 1/4 dl all-purpose flour

2.5 tbsp cocoa powder 

3/4 tsp baking powder

one pinch of  salt

1 dl caramel chocolate, chopped


flaky salt

 

Preheat the oven to 175°C. Line a baking tray with parchment paper.

In a bowl, stir together the butter and sugar. Add the egg and vanilla and stir well. Then add the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Lastly add the chocolate. Using an ice cream scoop or spoon  the batter into 8 balls. Place them onto the lined baking tray, leaving space between them. Sprinkle the cookies with flaky salt. Bake for 10-12 minutes until well spread and just set on the surface. The cookies will firm up as they cool. Leave to cool completely. 



Choklad Saltkola Cookies

8 st


60 g smör, mjukt

1 1/4 dl kokossocker

1 litet ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

2,5 msk kakaopulver

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

1 dl kolachoklad, hackad


flingsalt


Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägg och vanilj och rör om ordentligt. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Blanda till sist ner chokladen. Gör 8 bollar av smeten med en glasskopa eller sked. Lägg dem på bakplåten och lämna utrymme mellan dem. Toppa med flingsalt. Grädda i 10-12 minuter tills de bara stelnat på ytan. Låt sedan svalna helt.