Chocolate Salted Caramel Cookies
8 pcs
60 g butter, softened
1 1/4 dl light brown sugar
1 small egg
0.5 tsp vanilla extract
1 1/4 dl all-purpose flour
2.5 tbsp cocoa powder
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
1 dl caramel chocolate, chopped
flaky salt
Preheat the oven to 175°C. Line a baking tray with parchment paper.
In a bowl, stir together the butter and sugar. Add the egg and vanilla and stir well. Then add the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Lastly add the chocolate. Using an ice cream scoop or spoon the batter into 8 balls. Place them onto the lined baking tray, leaving space between them. Sprinkle the cookies with flaky salt. Bake for 10-12 minutes until well spread and just set on the surface. The cookies will firm up as they cool. Leave to cool completely.
Choklad Saltkola Cookies
8 st
60 g smör, mjukt
1 1/4 dl kokossocker
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
2,5 msk kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl kolachoklad, hackad
flingsalt
Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägg och vanilj och rör om ordentligt. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Blanda till sist ner chokladen. Gör 8 bollar av smeten med en glasskopa eller sked. Lägg dem på bakplåten och lämna utrymme mellan dem. Toppa med flingsalt. Grädda i 10-12 minuter tills de bara stelnat på ytan. Låt sedan svalna helt.
2 Comments
De ser nog så goda ut, mums😋Ha en fin veckoslut Katarina 💐
ReplyDeleteTack Jael och detsamma till dig!
Delete